מתכון לצלי בקר ברוטב פטריות עם פיקואל
ארוחה חורפית מושלמת
מרכיבים:
- 1.5 כוסות שמן זית אסקל
- 1.5 ק״ג נתח בקר לצלי (מספר 4/5) שלם
- 3 בצלים לבנים קלופים
- 2 גזרים קלופים
- 3 גבעולי סלרי
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות יין אדום
- 3 עלי דפנה
- 3 פלפל אנגלי
- 2 גבעול תימין
- 1 חבילת פטריות שמפניון
- 1 חבילת פטריות פורטובלו
- 1 חבילת פטריות ירדן
- 1 חבילת פטריות מלך היער
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מחממים חצי כוס שמן זית
- מטגנים את גוש הבשר לצבע חום אחיד מכל הכיוונים ומוציאים, מניחים בצד
- חותכים 2 בצלים ואת הגזרים גס ומטגנים השמן שבסיר, ניתן להוסיף שמן במידת הצורך
- לאחר השחמת הירקות מוסיפים את הסלרי חתוך גס ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד השחמת הרסק (זהירות לא לשרוף)
- מוסיפים יין אדום מורידים משקעים שנדבקו לתחתית
- מחזירים את הבשר ומוסיפים מים לכדי 3/4 כיסוי הבשר
- מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ותימין
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד ריכוך, כשעה וחצי-שעתיים, במידה ובזמן הבישול, כמות הנוזלים יורדת מחצי גובה הבשר, יש להוסיף נוזלים. מוציאים את הבשר, מצננים ומסננים את נוזלי הבישול
- במחבת עם שמן הזית מאדים בצל חתוך דק, מוסיפים פטריות חתוכות ומטגנים להשחמה. מוסיפים את נוזלי הבישול ומצמצמים את הנוזל לחיזוק טעמים
- מסמיכים במידת הצורך בבלילת קורנפלור ומים קרים
- פורסים את הבשר למנות ומניחים בתבנית/סיר להגשה
- יוצקים מעל הבשר את הרוטב, מחממים ומגישים
*במידה ובזמן טיגון הירקות או הרסק העגבניות נידבק לתחתית הסיר- יש להוסיף כף מים ולגרד את התחתית על מנת שלא ישרף*
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442364, 441241, 442241, 445241, 440032, 440033
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה