מתכון לתמרים ממולאים בבשר מפורק ברוטב יין אדום
מרכיבים:
- 1/4 כוס שמן זית אורגני
- 1 קג בשר בקר (צוואר או צלעות)
- 2 יח׳ בצל לבן חתוך גס
- 2 יח׳ גזר חתוך גס
- 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
- 1 בקבוק יין אדום
- עלי דפנה, פלפל אנגלי ומספר גבעולי תימין
- מלח ופלפל
- 500 גרם תמרים מיובשים
מרכיבים - טור שמאלי:
לקישוט-
- גבעולי תימין
- פיסטוק קלוי
אופן ההכנה:
- בסיר רחב עם שמן זית משחימים את הבשר ומוציאים
- מטגנים את הירקות, מחזירים את הבשר ומוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה
- מורידים משקעים מתחתית הסיר ומכפים קצף במידה ויש
- מוסיפים את עשבי התבלין ומעט מלח ופלפל
- מבשלים מכוסה כ-3 וחצי שעות עד ריכוך מלא של הבשר ונותנים לבשר להתקרר בנוזל
- מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזל
- מפרידים את שערות הבשר ושומרים בכלי מכוסה
- לסיר מכניסים את נוזל הבישול המסונן ואת החצי השני של בקבוק היין ומבשלים עד קבלת נוזל מצומצם מאוד. מתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר אם יש צורך
- פותחים פתח בתמרים היבשים ומוציאים את הגלעין
- מערבבים את שערות הבשר בחצי מכמות נוזל הבישול המצומצם ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
- ממלאים בשערות הבשר את התמרים המרוקנים ומניחים בכלי חסין חום
- מורחים את התמרים הממולאים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד חימום
- שופכים על התמרים את הנוזל שנותר ומחזירים לתנור למספר דקות נוספות
- מקשטים בתימין ופיסטוק ומגישים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64421
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
441029, 441333, 440039
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה