רוסטביף אנטריקוט בתנור עם שמן זית לצ'ינו
באדיבות בת הקצב הינה מעדניית בשרים הממוקמת במרכז מסחרי נוף-ים בהרצליה. בבת הקצב הבשר זה לא רק אוכל אלא דרך חיים. ניתן למצוא במעדנייה מגוון רחב של נתחים אשר עונים לטעמו ולצרכיו של כל אחד ואחד.
מרכיבים:
- 2 ק"ג נתח אנטריקוט מובחר
- חצי כוס שמן זית לצ׳ינו
- 2 כפות חרדל דיז'ון (רצוי טריפל קראנץ')
- כף פלפל גרוס
- 2 כפות דבש
- 5 שיני שום קלופים וחצויים
- ענף רוזמרין
- כף מלח גס
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את שמן הזית, חרדל, פלפל גרוס, דבש ורוזמרין, עד לקבלת תערובת אחידה
- בעזרת סכין חדה נחורר את הנתח מס' חורים שאליהם נחדיר את שיני השום
- שופכים את המרינדה שהכנו על הנתח ומעסים אותו היטב
- מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות
- מניחים את הבשר על גבי רשת ומתחתיה תבנית אפייה עם שתי כוסות מים, למשך 25 דקות
- לאחר 25 דקות, מורידים את חום התנור ל 180 מעלות למשך שעה ורבע (למצב מדיום – מומלץ)
- למי שמעדיף את הבשר ברמת צלייה של medium – well ממשיכים לצלות 10-15 דקות נוספות
- מוציאים את הרוסטביף מהתנור ומשאירים בטמפרטורת החדר 10 דקות לפני הפריסה
- מומלץ להגיש לצד הרוסטביף פלחי תפוח אדמה אפויים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442395, 441289, 442289, 445289
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה