מתכון פסטיית עוף שקדים ושמן זית לצ׳ינו
מאפה קראנצ׳י ממולא עוף ופירות יבשים
מרכיבים:
- 6 יחידות חזה עוף
- פלפל אנגלי
- עלי דפנה
- 3 בצלים קצוצים דק
- עלי בצק פילו
- שמן זית לצ'ינו
- 150 גר׳ שקדים טחונים
- 150 גר׳ שקדים קצוצים גס
- 1/2 כוס חמוציות
- 1/2 כפית מלח
- כף בהרט
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול (כ-2 ליטר)
- מניחים במים עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד
- כשהמים רותחים מכניסים את העוף ל-5 דק׳
- מכבים את האש ומשאירים את העוף במים עד שהם מתקררים
- מוציאים את העוף מהסיר וחותכים לקוביות קטנות
- במחבת נפרדת מטגנים בצל עד להשחמה מלאה
- מוסיפים את העוף הקצוץ, המלח, הבהרט, החמוציות והשקדים הקצוצים
- מערבבים ומטגנים כרבע שעה. מניחים בקערה.
- לוקחים 3 עלים של בצק פילו מורחים שמן זית בין אחד לשני.
- פותחים אותם על שולחן עבודה ומניחים ערימה גדושה מהמילוי במרכז
- מקפלים את הבצק מכל הכיוונים עד ליצירת עיגול מושלם (אפשר לחתוך ולזרוק עודפים מהבצק)
- מושחים את המאפה בשמן זית ומכניסים לתנור
- אופים 15-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהמאפה זהוב וקראנצ׳י, מגישים חם
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442395, 441289, 442289, 445289
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
עד שעה