שיפודי עוף רוזמרין ושמן זית קורנייקי
סוג כשרות:
בשרי
שמן זית בשימוש:
זן קורנייקי
מרכיבים:
- 2 פרפרי חזה עוף
- 1/2 כוס שמן זית קורנייקי
- 1 לימון
- 2 שיני שום פרוסות דק
- מספר ענפי רוזמרין
- מלח ופלפל
מרכיבים - טור שמאלי:
להגשה-
- 2 יח׳ פיתה חצויות
- עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות
- מערבבים יחד שמן זית, גרידה מלימון שלם, שום ומעט עלי רוזמרין קרועים
- חוצים את הלימון וסוחטים חצי ממנו לשמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל
- מערבבים את העוף בתוך המשרה ומשהים במקרר למספר שעות
- פורסים דק את חצי הלימון שנותר
- מורידים את רוב עלי הרוזמרין מהענפים ומשפדים עליו את קוביות העוף ואת פרוסות הלימון
- מחממים מחבת פסים (אפשר גם באסכלה) וצולים את השיפודים מכל הכיוונים
- מורחים את הפיתה במרינדת העוף וצולים במחבת משני הכיוונים
- מערבבים יחדיו את עגבניות השרי עם שמן הזית וצולים (אפשר גם בתנור בחום גבוה)
- מגישים את השיפודים והעגבניות הצלויות על גבי הפיתה
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59390
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442401, 441296, 442296, 445296
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה